Dzisiaj ulubione danie ciepłych męskich dni:) Kiełbaski z ogniska! Nie trzeba tu chyba wiele pisać!
Smacznego:)
Składniki:
kiełbaski na grilla (ja użyłam Morliny) - ilość według uznania
przyprawa do grilla
olej
cebula
Przygotowanie:
1. Kiełbaski nacinamy lub nie jak wolimy
2. Obtaczamy w oleju i przyprawach, dodajemy cebulę grubo pokrojoną i odstawiamy na godzinę lub od razu....
3. ....Nakłuwamy na patyczki i nad ognisko:) lub na grilla
Oczywiście ogień to ulubiona zabawa mojego małżonka!!! Zobaczcie co przygotował:)
Smacznego:)
Całe wieki nie byłam na ognisku. Uwielbiam przesiadywać do późna w doborowym towarzystwie piekąc chleb i kiełbaski. No i na koniec to, co najlepsze- ziemniaczki z ogniska;)
OdpowiedzUsuńWow ale ognicho. Uwielbiam kiełbaski z ognicha - najlepsze.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ogniska <3
OdpowiedzUsuńCzęsto robimy ogniska, kiełbaski sobie opiekamy, ale teraz zanęciło mi się nabyć kociołek ;)
OdpowiedzUsuńTakie są najlepsze. Cudo ! :)
OdpowiedzUsuńjejku nawet nie wiesz jak wielkiej ochoty nabrałam na kiełbaskę z grilla!
OdpowiedzUsuń