Sałatka z avocado z czerwonym pieprzem - bardzo dobra z pysznym dresingiem słodko-kwaśnym na bazie białego octu balsamicznego
Naprawdę polecam.
Składniki:
- rukola
- avocado
- pomidorki koktajlowe
- parmezan
- czerwony pieprz
Dressing:
- biały ocet balsamiczny (koniecznie biały - tu tkwi sekret)
- miód
- oliwa z oliwek
Przygotować dressing wg uznania: ja dałam na 4 osoby: łyżkę miodu, 5 łyżek oliwy i 2 łyżki octu
Polać sałatę i oprószyć parmezanem i czerwonym pieprzem.
Jakie to proste:)))
Super fajna propozycja na mój aktualny czas "dietkowania":)
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa tego połączenia:) Musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńWow, jaka fajna propozycja podania avocado - uwielbiam je, za każdym razem kiedy mam je w jakimś swoim daniu, czuję, że dałam rodzince zastrzyk zdrowia:)
OdpowiedzUsuńSuper to wymyśliłaś, piękny kontrast, cudowne zdjęcia! Aż ma się ochotę wyciągnąć z ekranu trochę tej sałatki... ;)
OdpowiedzUsuńzielono mi:)
OdpowiedzUsuńCzerwono-zielona:) Bardzo apetyczna sałatka
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie kolorowe, pełne świeżości sałatki... a jeszcze dodatek parmezanu... pycha :) pozdrawiams erdecznie
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuńKocham jej koloryt! :))
OdpowiedzUsuń