Zobaczcie sami zapraszam:)
Składniki:
- 100g mielonych migdałów,
- 100g cukru
- 125g masła Lurpak:)
- żółtko
- 250g mąki
- łyżka kwaśnej śmietany
Do miski wsypać zmielone migdały, cukier, mąkę, dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Uformować je w kule, spłaszczyć i umieścić w lodówce na 2 godziny.Po tym czasie rozwałkować i wycinać foremką ciastka w dowolnym kształcie. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-13 min w 180C na złoty kolor. Ostudzić. Ciasteczka posypać cukrem pudrem.Galaretkę przygotować z połowy wody podanej na opakowaniu. Tężejącą galaretkę przełożyć do szprycy (u mnie była to strzykawka:))Udekorować kropelkami.
Przesłodkie! I fajne, pomysłowe zdobienie :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie!
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie :D A Lurpak faktycznie dobry ;) Ale na kanapki ja uwielbiam Kergarten lekko solony <3
OdpowiedzUsuńPrzepiekna dekoracja i anielskie ciasteczka !
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie i na idealnie kruche! Uwielbiam takie ciasteczka <3 Spróbuję zrobić na Wielkanoc :) Zainspirowałaś mnie, masz mnóstwo świetnych przepisów, super blog, będę zaglądać częściej :)
OdpowiedzUsuńciesze się! dziękuję i zapraszam:)
UsuńKuszące te ciasteczka!
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite te ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńTakie niewinne a kuszące. Przepis wykorzystam jako inspirację, trochę pozamieniam i mam nadzieję, że wyjdą mi choć w połowie takie piękne jak Twoje:)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają!:)
OdpowiedzUsuńjeszcze dzisiaj je zrobię!
OdpowiedzUsuńZrobiłam! Ciastka dosyć mocno się kruszą przy wycinaniu ale za to sa bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuńOto moja wersja: http://gotujzkasia.wordpress.com/2012/12/17/migdalowe-ciasteczka-2/