Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do
kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli - zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się tej sałatki z moich
hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!
PS. Mate dzięki za przepis:)
W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)
Składniki:
5 szt pomidorów
1 cebula
ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
oliwa z oliwek
świeże bazylia
sól pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1. pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,
2. do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.
3. Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Smacznego:)
MMmmmmmm pycha, też tak robię:)
OdpowiedzUsuńKocham takie pomidorki!
OdpowiedzUsuńTradycyjnie pysznie, kocham takie do jajecznicy i chlebka z masłem :D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie najfajowszy sposób na pomidorki ;)
OdpowiedzUsuńA jaka wzmagająca apetyt miseczka :D
OdpowiedzUsuńLubię tak :)
OdpowiedzUsuńTo jest świetne, a jakie proste rozwiązanie. Chyba najbardziej orzeźwiająca sałatka z możliwych!
OdpowiedzUsuńnajprostsze jest zawsze najlepsze <3
OdpowiedzUsuńProste i jakie pyszne;)
OdpowiedzUsuńProstota zawsze najlepsza!
OdpowiedzUsuńa co można dobrego zrobić na impreze sylwestrową tylko dobrego i prostego żeby smakowało dzieciakom
OdpowiedzUsuńpolecam placki tortilli a'la sushi mogą być dowolne dodatki, robi się je szybko i fajnie smakują
Usuńhttp://alebabka.blogspot.com/2011/06/tortilla-sushi-panienski-na-sono.html