sobota, 5 listopada 2011

Babka Jogurtowa

Mam ochotę na coś słodkiego!!! 
Ale na co???
~Nie wiem!!! Na coś słodkiego.
I tak powstała Babka Jogurtowa. Ciasto to nie wymaga dużej ilości składników. Robi się je szybko i jest po prostu dobre. Lekkie, wilgotne, aby ja urozmaicić dodałam płatki gorzkiej czekolady i lukier cytrynowy.

Składniki:
  • 225 g jogurtu naturalnego
  • 200 g cukru
  • 150 ml oleju
  • 450 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół opakowania cukru waniliowego (8 g)
  • 50g  płatków czekolady

Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (kilka minut). Dodać jogurt, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Piec 50 - 60 minut w temperaturze 160°C, najlepiej w formie z kominkiem.







Smacznego :)

4 komentarze:

drukuj