Ale na co???
~Nie wiem!!! Na coś słodkiego.
I tak powstała Babka Jogurtowa. Ciasto to nie wymaga dużej ilości składników. Robi się je szybko i jest po prostu dobre. Lekkie, wilgotne, aby ja urozmaicić dodałam płatki gorzkiej czekolady i lukier cytrynowy.
Składniki:
- 225 g jogurtu naturalnego
- 200 g cukru
- 150 ml oleju
- 450 g mąki
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół opakowania cukru waniliowego (8 g)
- 50g płatków czekolady
Jajka
ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (kilka minut). Dodać jogurt,
olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Piec 50 - 60 minut w temperaturze 160°C, najlepiej w formie z kominkiem.
Smacznego :)
smakowicie wygląda z tym lukrem
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna. u mnie dziś na stole podobne ciasto jogurtowe :)
OdpowiedzUsuńswietna babeczka:)
OdpowiedzUsuńw smaku pyszna tylko zakalec mi wyszedł
OdpowiedzUsuń