Spróbujcie takiego słodkiego śniadania.
Składniki dla jednej osoby:
1 czerstwa bułka - ja zawsze używam z dnia poprzedniego
ok szklanki mleka - to zależy ile wchłonie bułka
2 łyżki masła
cukier kryształ wg uznania
Przygotowanie:
1. bułkę przekroić na pół umieścić w misce i zalać mlekiem tyle ile wchłonie ale nie za dużo aby nie rozmokła całkowicie
2.Smażyć na maśle, z obu stron, aż będą złote.
Podawać oprószone cukrem.
Ja czasami dodaję serek Danio, dżem lub krem czekoladowy:)
Smacznego:))
Takiej jeszcze nie jadłam. Musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńTeż taką robię, ale zazwyczaj podaję z domowym dżemem.
OdpowiedzUsuńHmm... Nazywam to jednym ze smaków dzieciństwa. ;)
OdpowiedzUsuńJa jadłam taką bułkę zamoczoną w ciepłum mleku, że też nikt mi nie powiedział,że można ją usmażyć!
OdpowiedzUsuńmniam smak z dzieciństwa ostatnio dostałam ten sam przepis od babci i powiedziała żebym dała troche masła i troche oleju, może na samym maśle jest lepsze ale olej sie tak szybko nie pali :) smacznego
OdpowiedzUsuń