czwartek, 17 października 2013

Zdrowe muffinki z jabłkami

Przepis ten powstał spontanicznie. Ostatnio na wszystko brakuje czasu i tak sięgam po ekspresowe przepisy. Uwielbiam domowe jedzenie, znam historię każdego składnika:), cenię sobie jego jakość. Uwielbiam jesień nie tylko za piękne kolory liści ale przede wszystkim za plony jakie daje. Dla mnie chyba kulinarnie to ulubiona pora roku. Jabłka, śliwki, dynie, orzechy, grzyby to wszystko czym pachnie teraz moja kuchnia. Kiedy wstałam rano przed pracą zdążyłam na śniadanie przygotować pyszne muffinki z jogurtem, mąką razową i soczystymi jabłkami.
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Ciasteczka są lekkie (obliczyłam, że jedna sztuka ma około 110 kcal), lekko orzechowe przez użycie mąki razowej i w sam raz na słodką przekąskę w pracy.

Healthy muffins with applesSmacznego:)

3 komentarze:

  1. Twoje zdjęcia są tak piękne i rozkoszne że czuję ich smak i zapach przez szybkę ekranu.
    Pozdrawiam serdecznie Zosia.

    OdpowiedzUsuń
  2. No takie mufunki są najlepsze i najprostrsze.
    Dawno nie byłam u ciebie na blogu, a tyle fajnych notek dodałaś :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

drukuj