艣roda, 28 lutego 2018

Brownie z resztek 馃崼

Moim zdaniem to najlepsze ciasto, jakie ostatnio jad艂am. Cudownie wilgotne, proste w przygotowaniu, lekkie (1 porcja = 72 kcal), bezglutenowe i takie czekoladowe! Idealne dla dzieci, doros艂ych, fan贸w czekolady.
Przygotowa艂am je dla Was podczas Live na moim fanpage (zobacz TUTAJ). Tym przepisem chce udowodni膰, 偶e w kuchni mo偶na wszystko wykorzysta膰! G艂贸wnym sk艂adnikiem tego Brownie s膮 resztki - wyt艂oczyny z wyciskarki do skok贸w. Ten przepis jest nafaszerowany b艂onnikiem. Wielu z Was mo偶e dziwi膰 obecno艣膰 sody i proszku jednak soda w tym przypadku szybko podnosi ci臋偶kie sk艂adniki na pocz膮tku pieczenia, a proszek odpowiada za ro艣ni臋cie w dalszej cz臋艣ci pieczenia.
Koniecznie dajcie zna膰, jak tylko wypr贸bujecie ten przepis! Jestem taka ciekawa Waszej opinii 馃槂
PS. moje "resztki" - wyt艂oczyny po wysikaniu soku stanowi艂y: jarmu偶, marchewka, kiwi, pomara艅cza, jab艂ko. Polecam u偶ywa膰 dowolnych warzyw i owoc贸w np. pietruszki, selera naciowego, gruszki, pomidora. Gwarantuj臋, 偶e ciasto wyjdzie na ka偶dym wybranym przez Was zestawieniu.

2 komentarze:

drukuj