wtorek, 14 października 2014

Wegańska tarta limonkowa

To ciasto zrobiłam z ciekawości i przepadłam! Najfajniejsze w nim jest to, że zjesz kawałek i:
- poczujesz się jak na egzotycznej wyspie
- jesteś syty i odczuwasz przyjemną słodycz
- wiesz, że są to zdrowe kalorie
- wiesz, że to słodycz z korzyścią.
Ten przepis jest łatwy, szybki i doskonały. Ważne jest aby tylko odpowiednio wcześniej namoczyć szklankę orzechów i namoczyć przez minimum 2 godziny, a najlepiej zostawić je tak na noc. Na samym dole strony znajdziecie listę zamienników jakby ktoś nie lubił lub nie miał danego składnika
Już mam kolejne pomysły na zdrowe ciasta bez pieczenia, batony a w piekarniku ciasto marchewkowe. Cudowne jest zdrowe jedzenie


vege lime tartSmacznego:)

3 komentarze:

  1. Fantastyczny przepis, już ślinka cieknie. Dzięki Kinguś za tak wspaniałe pomysły. Jesteś dowodem na to , że zdrowe też może być smaczne - Jolka

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjna tarta, musiała obłędnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny przepis :) coraz częściej odwiedzam waszego bloga
    dlakieszeni

    OdpowiedzUsuń

drukuj