środa, 12 października 2016

FIT ciastka CHOCO

Miękkie, aromatyczne, czekoladowe. Ciasteczka idealne na jesienną pogodę. Oczywiście przygotowałam dla Was wersję FIT czyli ciasteczka bezglutenowe wykonane z mąki kokosowej. Dodatkiem jest tutaj gorzka czekolada ale świetnie sprawdzą się też orzechy, pestki dyni, nasiona słonecznika czy rodzynki lub żurawina. Uprzedzając wasze wszystkie pytania.
  1. jakiej innej mąki użyć? np. podwójną ilość mąki migdałowej,mąki pszennej razowej czy gryczanej
  2. czym zastąpić jajka? na każde jajko przypada 1 łyżka siemienia lnianego wymieszana z 3 łyżkami wody lub na 2 jajka 1 banan
  3. czym zastąpić cukier kokosowy? cukrem trzcinowym, syropem klonowym lub erytrolem
To tyle  jeżeli macie inne pytania to piszcie w komentarzach – ja zawsze odpowiadam.


tekst alternatywny

3 komentarze:

  1. Śliczne! Zapraszam na swój blog kulinarny. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wygląda! :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Brzmi i wygląda super, muszę wypróbować! Polecisz jeszcze jakiś przepis na muffinki?

    OdpowiedzUsuń

drukuj