piątek, 2 grudnia 2011

Krewetki z czosnkiem i świeżą pietruszką

Kolejna propozycja na pyszną, wykwintną kolację:) Tym razem w pełni przyrządzona przez mojego męża - krewetki tygrysie z czosnkiem i świeżą pietruszką. Ależ to proste i szybkie danie.  Ummmmmmmmm teraz jeszcze czuję ten zapach!!!PYCHOTA:)
Składniki:
- 1 opakowanie krewetek tygrysich 225g,
- 100g masła,
- natka pietruszki
- 4 ząbków czosnku,
- sól, pieprz
- oliwa


Jak przyrządzić?
Krewetki rozmrozić, posolić, popieprzyć. Następnie smażyć na odrobinie oliwy z oliwek trochę natki i wyciśniętego czosnku - większość zostawić na później. Dodać po chwili krewetki. Dodać masło, tak by powstał biały sos –czyli dość sporo. Dorzucić resztę czosnku i natki. Podsmażyć trochę aż będzie lekko chrupiące. Podawać od razu z bagietka z masłem i sałatką grecką na boku.

 Smacznego

7 komentarzy:

  1. Mam pare kg krewetek w zamrażarce i muszę wypróbować ten sposób ich przyrządzania ;) Pysznie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  2. No i stało się!
    Sprawiłaś, że się pośliniłam na sam ich widok :)
    KOCHAM Krewetki :) i czosnek...idealne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy tych krewetek nie trzeba oczyścić z tych żyłek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kupiłam już obrane krewetki dlatego nie trzeba ich oczyszczać.

      Usuń

drukuj