Ostatnio często pytacie mnie o przepisy na torty, także przedstawiam Wam niezwykle elegancki tort Amaretto dla fanów migdałów i delikatnego kremu. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu , jednak dobrze jest aby tort schłodził się i przegryzł przez 2-3 godziny w lodówce. Ja zazwyczaj dzielę sobie etapy przygotowania tortów na dwa. Dzień przed piekę biszkopt, a na drugi przygotowuje krem i wykańczam tort. Nie jestem zwolenniczką ciężkich kremów maślanych dlatego do tego użyłam serka mascarpone i śmietany kremówki. Mój tort był w wersji bezalkoholowej z likierem amaretto bez % jednak można spokojnie zrobić wersję typowo dla dorosłych
Niestety dzisiaj post bez zdjęć przekroju ciasta ponieważ tort ten był prezentem.
Smacznego:)
Wyglada przepięknie i pewnie tak smakuje
OdpowiedzUsuńRobi wrażenie!
OdpowiedzUsuńPrzepiękny i te włoskie smaki!!! Ja też wybieram mascarpone zamiast masła! Boski :***
OdpowiedzUsuńoch! żeby mi ktoś upiekł taki torcik :)
OdpowiedzUsuńpiję właśnie kawę i tak żałuję że nie mam do niej kawałek tego wspaniałego torta :(
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie :)
Naprawdę cudny torcik ;-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :D schrupałabym :D
OdpowiedzUsuńwyszedł pyszny:)
OdpowiedzUsuńzniknął też równie szybko :)
świetne przepisy są moją inspiracją:)
świetne przepisy będę tu często zaglądać:) pozdrawiam:)