Zadaniem jest stworzyć przepis na danie z rodzimych produktów, w tym oczywiście oleju rzepakowego i zamieścić go wraz ze zdjęciem na swoim blogu!
Jestem dosłownym przykładem, że jeszcze nic nigdy nie wygrałam:) (czytaj MasterChef - taki żarcik :)))) ale w tym wypadku, a nóż widelec trafi się mieszadło:)Trzymajcie kciuki! Oczywiście o wyniku poinformuję na moim profilu FB
Voila! zapraszam na POLSKIE PESTO składające się ze słonecznika, pietruszki i koperku, polskiego sera długo dojrzewającego Bursztyn i złocistego oleju rzepakowego! Wierzcie mi wynalazek doskonały. Idealny do kanapek, makaronów, sałatek i mięs. Może stać w lodówce do 2 tygodni gdyż właśnie olej doskonale konserwuje..
Po przepis zapraszam TUTAJ lub kliknij Zdjęcie
Smacznego:)
Imponujące :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ładnie!
dariawkuchni.
Uwielbiam pesto! Robiłam już z bazylii, roszponki i pokrzywy :) Ale Polskiego jeszcze nie robiłam także czas spróbować- ziółka bardzo aromatyczne także na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł:) takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńTrzymamy! :)
OdpowiedzUsuńhttp://aumjoga.blogspot.co.uk/
Zrobiłam i wyszło PYSZNE!!!! Jutro znowu je robię :) Pozdrawiam ania
OdpowiedzUsuńPomysł ciekawy i wóbór sera Bursztyn mnie intryguje. Myślę, że polskie pesto, Twojego pomysłu będzie pyszne :)
OdpowiedzUsuń