czwartek, 27 czerwca 2013

Polskie pesto i moje marzenie:)

Ekscytacja! Tak! Właśnie tak się teraz czuję pisząc ten post. Kiedy zobaczyłam na jednej ze stron konkurs, gdzie główną nagrodą jest mój wymarzony KitchenAid (w kolorze Majestic Yellow, który idealnie komponować będzie się z moją odnowioną:) kuchnią) wiedziałam, że to znak! Przecież może uda mi się spełnić moje marzenie pisząc ten post.
Zadaniem jest stworzyć przepis na danie z rodzimych produktów, w tym oczywiście oleju rzepakowego i zamieścić go wraz ze zdjęciem na swoim blogu!
Jestem dosłownym przykładem, że jeszcze nic nigdy nie wygrałam:) (czytaj MasterChef - taki żarcik :)))) ale w tym wypadku, a nóż widelec trafi się mieszadło:)Trzymajcie kciuki! Oczywiście o wyniku poinformuję na moim profilu FB
Voila! zapraszam na POLSKIE PESTO składające się ze słonecznika, pietruszki i koperku, polskiego sera długo dojrzewającego Bursztyn i złocistego oleju rzepakowego! Wierzcie mi wynalazek doskonały. Idealny do kanapek, makaronów, sałatek i mięs. Może stać w lodówce do 2 tygodni gdyż właśnie olej doskonale konserwuje..

Po przepis zapraszam TUTAJ lub kliknij Zdjęcie

pesto
Smacznego:)

6 komentarzy:

  1. Imponujące :)
    Wygląda bardzo ładnie!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pesto! Robiłam już z bazylii, roszponki i pokrzywy :) Ale Polskiego jeszcze nie robiłam także czas spróbować- ziółka bardzo aromatyczne także na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ciekawy pomysł:) takiej wersji jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzymamy! :)

    http://aumjoga.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  5. Zrobiłam i wyszło PYSZNE!!!! Jutro znowu je robię :) Pozdrawiam ania

    OdpowiedzUsuń
  6. Pomysł ciekawy i wóbór sera Bursztyn mnie intryguje. Myślę, że polskie pesto, Twojego pomysłu będzie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj