wtorek, 21 maja 2013

Ciasto orzechowe z rabarbarem

Dzisiaj ciasto, które w moim domu w jedno popołudnie stało się hitem. Każdy kto go skosztował od razu mówił: "jeszcze tak dobrego ciasta z rabarbarem nie jadłam/em"
Robi się je szybko, pięknie wyrasta, a smaki są idealnie zbilansowane. Kwaśny rabarbar, słodka beza i pyszny orzechowy spód - musicie tego spróbować! Jestem pewna, że pokochacie je tak jak my:)


ciasto z rabarbarem

7 komentarzy:

  1. pysznie wygląda:) ładne wiosenne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rabarbar o orzechy? Interesująca kombinacja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. rabarbar jest w sklepach tak krótko, że warto wykorzystać go jak najszybciej, przepis mnie zainteresował więc chyba wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłam :) Zaskoczyłam wszystkich i bardzo smakowało.. każdy tylko pytał: a jest jeszcze? :) Wszystko zrobiłam wg podanych proporcji i tak mi wyrosło bardzo ciasto..no po prostu pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super! bardzo Ci dziękuję za komentarz i za to że się skusiłaś :)

      Usuń
  5. To ciasto jest cudowne. Robiłam już trzy razy, dzisiaj będzie czwarty. Za każdym razem jest przepyszne. Dziękuję za inspirację. Gratuluję wspaniałego bloga. Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani Krystyno bardzo się cieszę że ciasto wychodzi i co najważniejsze że smakuje :) dziękuje za komentarz i zapraszam:)

      Usuń

drukuj