środa, 5 października 2016

Brownie z burakami

Wiem jak kochacie fit słodycze, wiem również że przepadacie za czekoladą. Dziś dla Was przepis ekstremalny. Przepis niezwykle prosty i smaczny. Brownie z buraków na mące kokosowej. Buraki niesamowicie nawilżają całe ciasto, a kawałki gorzkiej czekolady przyjemnie rozpływają się w ustach. Jeżeli lubisz mocno słodki smak już teraz polecam Ci dodać więcej cukru. Jeżeli teraz jesteś nie pewny co do buraków gwarantuję Ci, że nie są mocno wyczuwalne w cieście – zdecydowanie smakiem dominuje czekolada i kokos. Dalej się boisz? Nie rezygnuj! Wypróbuj ten przepis i zastąp warzywo np. dwoma bananami lub startymi jabłkami. Nie masz mąki kokosowej? Zrób ją sam miksując na pył wiórki koksowe. Teraz już nie masz wymówek!


tekst alternatywny

1 komentarz:

  1. Do tej pory dietetyczne wersje ciast nie sprawdzały się w moim wykonaniu. Pora spróbować Twój przepis, być może przekonam się do zdrowych wypieków! Jeśli chodzi o brownie to nie wyobrażam go sobie bez polewy czekoladowej. fajny przepis znalazłam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/polewa-czekoladowa-przepis/ Polewa ma idealną konsystencję i jest bardzo błyszcząca. Polecam do wszystkich wypieków!

    OdpowiedzUsuń

drukuj