czwartek, 12 lutego 2015

Pączki z „dziurką” – jabłkiem czyli racucho-pączki

Przyznam, że za pączkami nie przepadam. Uwielbiam za to „nasze” tradycje. Śledzik, karpik, jajeczko i pączuś. Jak wiele dat w naszym kalendarzu łączy się z jedzeniem. Z okazji „tłustego czwartku” przygotowałam wariację na temat klasyka. Pączki z „przymrużeniem oka” – zrobione z maślanki i z jabłkiem w środku. Delikatne, lekkie i pyszne. To coś w stylu racucho-pączka. Cała moja rodzina szaleje na ich punkcie. Ich zaletą jest to, że zrobisz je w 20 minut, wadą, że i tak się nimi przejesz gdyż są tak dobre!
Smacznego „tłustego czwartku” – niech tradycji stanie się zadość!


donuts with apple pączki racuchySmacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj