Z pewnością to najlepsze ciasto bananowe jakie jadłam. Zupełnie o nim zapomniałam, dopiero już brązowiejące banany podsunęły mi pomysł na ich doskonałe wykorzystanie. Polecam do ciasta użyć właśnie takich (czasami w sklepach można kupić je przecenione ) są bardziej słodkie przez co można użyć mniej cukru.
Istotna też w tym przepisie jest temperatura 140 ° C, dzięki niej ciasto jest niesamowicie wilgotne i pięknie wyrasta. To idealna propozycja na podróż, piknik lub jako słodka przekąska do pracy ponieważ ciasto się nie kruszy i nie wysycha. Najlepiej przechowywać zawinięte folią spożywczą w lodówce lub w chłodnym miejscu.
Smacznego:)
pychotaaaa ! <3
OdpowiedzUsuńA czy jest dietetyczne????
OdpowiedzUsuńmniam...:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajniutkie przepisy, łatwe i lekkie. Lubie takie obiadki lekkostrawne. dużo ciekawych pomysłów na obiadki dietetyczne jest tu http://dietetyczne-przepisy.net/kurczak-z-truskawkami-dla-dwojga-300-kcal/#comment-735
OdpowiedzUsuń