piątek, 16 września 2016

Zielony sos rzepakowy

Jak szybko zrobić coś fantastycznego? Jak zaskoczyć gości nowy smakiem? Jaki sos jest najlepszy do mięsa, chleba, sałatek, warzyw, kasz, zup lub makaronów? Co można przechowywać przez tydzień w lodówce? Jak zrobić coś zdrowego i odżywczego dla naszego organizmu? Na te wszystkie pytania odpowiedź jest jedna! Wystarczy zrobić zielony sos rzepakowy na bazie pietruszki, łuskanego słonecznika i niezastąpionego oleju rzepakowego.

Pokochaj olej rzepakowy:

Olej rzepakowy nie zawsze miał dobrą prasę. Pomimo korzystnego składu, potwierdzonego badaniami naukowymi, bywa czasem postrzegany nie najlepiej, głównie przez osoby starsze. Ponad 30 lat temu powszechnie stosowano bowiem olej o wysokiej zawartości kwasu erukowego, substancji potępianej przez żywieniowców. Dziś są one pod tym względem całkowicie bezpieczne – dzięki rozwojowi nauki, kwas erukowy wyeliminowano ze współczesnych odmian rzepaku.

Po przepis zapraszam TUTAJ lub kliknij na zdjęcie


tekst alternatywny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj