wtorek, 22 listopada 2016

Wegański gulasz z pieczarek

Pieczarki mają swoich zwolenników jak i przeciwników – ja zdecydowanie należę do tych pierwszych. W mojej lodówce zawsze jest dla nich miejsce. W ostatniej „smacznej bitwie” którą prowadzę na moim FP trwała walka pieczarek z daktylami. Była ona tak zacięta, że postanowiłam aby oba produkty miały swoje dedykowane przepisy.

Zaczynamy od pieczarek i genialnego gulaszu z nimi w roli głównej. Niesamowicie rozgrzewający, prosty i pyszny. Z dodatkiem szpinaku i soczewicy. Zapraszam Was na moje jesienne danie.\


vegan recipe

2 komentarze:

  1. Nie jestem weganka ale taki gulasz chetnie bym zjadła bo wszystkie składniki do mnie bardzo przemawiają i uwielbiam takie zestawienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. As a fellow mushroom admirer, I appreciate how adaptable they are in different dishes, adding depth and flavor. Keep at it! DAMAC Island in dubai

    OdpowiedzUsuń

drukuj