poniedzia艂ek, 25 wrze艣nia 2017

Pestki dyni 馃巸

Nie marnowa膰! Kiedy robi臋 zup臋 z dyni 馃巸 jej pestki pra偶臋 i podjadam w ci膮gu dnia. 馃槈 To 艣wietna przek膮ska. Zjadam je w ca艂o艣ci – tak jak widzicie na zdj臋ciu. Uwielbiam wersj臋 klasyczn膮, czyli tylko dobra oliwa i szczypta soli.

Ten przepis to kolejny dow贸d na to, 偶e w najprostszy przepis daje wyj膮tkowy smak. Dow贸d, 偶e szacunek do produkt贸w pozwala cieszy膰 si臋 czym艣 wspania艂ym.

Przyznam, 偶e dyni臋 i jej walory pozna艂am dopiero, wtedy kiedy sama zacz臋艂am gotowa膰. W moim rodzinnym domu nie jad艂o si臋 tego warzywa! Teraz nadrabiam ca艂e zaleg艂o艣ci i u偶ywam jej do sa艂atek, ciast, zup, jako pur茅e. Dla mnie dynia to wyj膮tkowy produkt!


Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

drukuj