wtorek, 18 marca 2014

Najlepsze spaghetti bolognese

Ten przepis ewoluował w mojej kuchni latami. Kombinowałam z przyprawami, dodatkami i czasem gotowania sosu. Myślę, że to już chyba ostateczna wersja, która według mnie jest doskonała. To moja kombinacja na temat sosu bolognese, który teraz często stanowi bazę jako farsz do lasagni lub do faszerowania warzyw. Smakuje cudownie poprzez dodatek czerwonego wina, selera naciowego i świeżej bazylii. Polecam też zamienić parmezan na Pecorino Romano - ten ser nie rozczaruje nikogo. Ma cudowny ostry smak, który dopełnia całość potrawy. Danie to gotowe jest już do zjedzenia po 30 min jednak dopiero po 2 godzinach gotowania na małym ogniu powstaje coś fantastycznego, a jeżeli zostanie coś na drugi dzień wtedy gwarantuje Wam kulinarny raj.


spaghetti bolognese

Smacznego:)

2 komentarze:

  1. piękne zdjęcie, chciałabym kiedyś sama takie robić :)

    no i czekam na wersję wege :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj