niedziela, 18 stycznia 2015

Tatar z łososia z mango

Dzisiaj propozycja na lekką kolację lub elegancką przystawkę. Tatar z łososia podany z awokado i mango. Zjedliśmy ją po wieczornym treningu aby odżywił od środka nasze ciała. Kiedy nasz kolega Grzesiu przedstawił mi połączenie ryby z mango w sushi – oszalałam i przepadłam.
Ryby to stali bywalcy naszego menu, nie wspominając o owocach i warzywach. Wybrałam łososia ponieważ to ryba do zadań specjalnych:) Zapobiega chorobom serca i doskonale radzi sobie z masą ciała, ponieważ jest bogata w białko. Owszem ma wysoką zawartość tłuszczu jednak to zdrowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, niezbędne dla naszego organizmu m.in, poprawiają nastrój, redukują zmęczenie i pomagają zachować młodość.


pieczone buraki
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj