poniedziałek, 25 września 2017

Pestki dyni 🎃

Nie marnować! Kiedy robię zupę z dyni 🎃 jej pestki prażę i podjadam w ciągu dnia. 😉 To świetna przekąska. Zjadam je w całości – tak jak widzicie na zdjęciu. Uwielbiam wersję klasyczną, czyli tylko dobra oliwa i szczypta soli.

Ten przepis to kolejny dowód na to, że w najprostszy przepis daje wyjątkowy smak. Dowód, że szacunek do produktów pozwala cieszyć się czymś wspaniałym.

Przyznam, że dynię i jej walory poznałam dopiero, wtedy kiedy sama zaczęłam gotować. W moim rodzinnym domu nie jadło się tego warzywa! Teraz nadrabiam całe zaległości i używam jej do sałatek, ciast, zup, jako purée. Dla mnie dynia to wyjątkowy produkt!


2 komentarze:

  1. Excellent web site. Lots of useful info here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your effort!|

    스포츠토토티비
    스포츠중계

    OdpowiedzUsuń

drukuj