środa, 30 maja 2012

Pomidory a'la Skorupa:)

Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli - zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się  tej sałatki z moich hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!

PS. Mate dzięki za przepis:)


 W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)



Składniki:
5 szt pomidorów
1 cebula
ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
oliwa z oliwek
świeże bazylia
sól pieprz do smaku.

Przygotowanie:
1. pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,
2. do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.
3. Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.





Smacznego:)


12 komentarzy:

  1. MMmmmmmm pycha, też tak robię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tradycyjnie pysznie, kocham takie do jajecznicy i chlebka z masłem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie najfajowszy sposób na pomidorki ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. A jaka wzmagająca apetyt miseczka :D

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest świetne, a jakie proste rozwiązanie. Chyba najbardziej orzeźwiająca sałatka z możliwych!

    OdpowiedzUsuń
  6. najprostsze jest zawsze najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Prostota zawsze najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  8. a co można dobrego zrobić na impreze sylwestrową tylko dobrego i prostego żeby smakowało dzieciakom

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam placki tortilli a'la sushi mogą być dowolne dodatki, robi się je szybko i fajnie smakują
      http://alebabka.blogspot.com/2011/06/tortilla-sushi-panienski-na-sono.html

      Usuń

drukuj